De scholen gaan weer beginnen

Voor de Nederlandse kinderen zit de vakantie er weer op. Ze gaan terug de schoolbanken in. Dat is wel anders voor veel meisjes en jongens in ontwikkelingslanden; zij gaan helemaal niet naar school. Plan vindt dat elk kind recht heeft op onderwijs en wil dat in 2030 alle meisjes en jongens toegang hebben tot kwalitatief basis- en middelbaar onderwijs. Lees hier de vijf manieren waarop onderwijs levens verbetert.

De kinderen van juf Kiet

In de klas van juf Kiet leren kinderen vanuit alle windstreken (waaronder oorlogsgebieden) niet alleen lezen en schrijven. Ze leren ook weer kind te zijn. Speciaal voor Plan Nederland schreef de bijzondere lerares van de documentaire ‘De kinderen van juf Kiet’ een inspirerend en ontroerend verhaal over onderwijs. Lees de blog Maan had geen tijd om te spelen, ze wilde leren.

School op wielen [video]

Door armoede moeten kinderen in de sloppenwijken van India al op jonge leeftijd werken. Voor school is geen tijd. Maar daar is nu een oplossing voor: de school komt naar hen toe, in een bus.

Gastsprekers gezocht: voor de klas voor Plan

Voor onze actie ‘Schaatsen voor Water’ zoeken we vrijwilligers die basisschoolleerlingen in hun eigen regio vertellen over waterprojecten van Plan in Ethiopië. Interesse? Reageer hier.